Niina With: Taisit narrata, Stella

NiinaWithTunnen itseni nyt vähän tosikoksi, mutta tämä on ihan tyhjänpäiväistä luettavaa. Ajanhukkaa, mutta onneksi lukemiseen ei mennyt kauaa aikaa, sen verran kompakti romaani Taisit narrata, Stella on.

Teki mieli lukea jotain nopeaa ja hauskaa, ja jossain mielen sopukoissa nakutti muistikuva, että Niina Within Stella-kirjoja on pidetty ihan näppärinä. With on ennen chick lit -sarjaansa kirjoittanut myös kehuttuja lasten- ja matkakirjoja (joita en ole lukenut, vielä).

Mutta ei tämäkään ollut se nokkela suomalainen chick lit, jota olen jo pitkään kaivannut. Välillä olisi tosi hauskaa ahmia eskapistista romanttista hömppää, jos tarinassa olisi joku koukku, ripaus sarkasmia ja teksti vetäisi. (Nyt tekisi mieli dropata muutama nimi, jotka osoittavat, että tällaisiakin kirjoja löytyy, mutta hemmetti vieköön lapsi on syönyt tai muuten kadottanut monta vuotta pitämäni lukupäiväkirjan. En kuollaksenikaan muista niiden hyvien nimiä. Ja sen verran tyhjänpäiväisiä nekin kyllä ovat, etten muista juonista sen vertaa että nimet löytyisivät googlaamalla.)

Taisit narrata, Stella ei ole paskaa. Teksti on ihan toimivaa, mutta henkilöhahmot ovat auttamattoman nähtyjä ja juoni naiivi. Ei chick litin realismia tarvitse edustaakaan, mutta Stellan tarina on hömelö. Se on myös viihdyttäväksi chick litiksi minun makuuni aivan liian kiltti, nuortenkirjamainen. Chick litissä pitäisi olla enemmän munaa, kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti.

Stella on vähän alle kolmekymppinen IT-firmassa työskentelevä johdon assistentti, joka on kiinnostunut etäisestä pomostaan ja naapurissa asuvasta reippaasta lentäjämiehestä. Hänellä on myös pakonomainen tarve tehdä elämästään muiden silmissä kiinnostavampaa möläyttelemällä omituisia valheita.

Hassunhauskojen kuvioiden jälkeen Stella päätyy Dubaihin pelastamaan työnantajaansa varmalta konkurssilta ja saa samalla viriteltyä ensimmäiset romanttiset kontaktinsa pomon kanssa.

Ennen kuin Stella ehti puolustella tekoaan, kuului yleisön joukosta yksittäinen ”Kiss”, joka paisui hetkessä rytmikkäiksi ”Suudelkaa, suudelkaa” -huudoksi. Potkaisten rikki revityn sydämen puolikkaat pöydältä alas Stella tarttui Petriä kaulasta kiinni ja antoi tälle pitkän, intohimoisen suudelman. Mies pyristeli vastaan, mutta sulki lopulta silmänsä ja vastasi suudelmaan. Stella kuuli veren kohisevan korvissaan väkijoukon äänien hävitessä jonnekin taustalle.

Tämä ei ole millään tapaa minun juttuni.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s