Sari Pullinen: Kohta kaikki alkaa

Kohta kaikki alkaaNiin me olimme entistä enemmän hiljaa, ja meille jäivät vain kivuliaat, hätääntyneet ruumiit, jotka etsivät toisiaan ja toisesta itseään sitä epätoivoisemmin, mitä harvemmaksi sanat kävivät. Silti kaikki jäi koko ajan vajaaksi. Jano jäi, nälkä jäi, ja ne vaativat aina vain enemmän, vaikka tiesimme, ettei vaatimusta ollut mahdollista täyttää.

Huippua. Sari Pullisen Kohta kaikki alkaa oli jällen kerran täysin randomisti kirjastosta käteen tarttunut romaani, ja miten hieno kirja se onkaan.

Pullisen, toimittajan ja ei-ihan-nuoren esikoiskirjailijan ensimmäinen romaani kertoo toisen naisen tarinan. Romaanin päähenkilö Kirsi erosi omasta miehestään suhteen takia ja on jo vuosien ajan odottanut rakastettunsa tekevän saman omassa liitossaan. Kohta kaikki alkaa starttaa siitä hetkestä, kun hän tajuaa, ettei mies tule sitä tekemään. Kielletystä intohimosta alkaneet tunteet ovat väljähtyneet ja suhde on tullut tiensä päähän.

Kohta kaikki alkaa tapahtuu pienessä suomalaisessa merenrantakaupungissa, jonne Kirsi tulee nuolemaan haavojaan ja selvittämään päätään ja perheensä taustoja. Kesäisen pikkukaupungin hidas rytmi sopii tarinaan.

Pullinen kuvaa kauniisti yksinjäävän naisen surua. Teksti on niin hiottua että se ehkä vähän silottelee tuskaa, mutta kyllä elämän raadollisuuskin on Pullisen tekstissä vahvasti mukana. Pienen merenrantaidyllin rauha ei ole rikkumaton.

Älä lue tätä kirjaa, jos olet lohduton tai parisuhdesotkuista rikki. Jos tunnet olevasi vahva, tämä on ehdotonta luettavaa.

Suru on mukana ensimmäisestä suudelmasta alkaen, ja onni, jos sitä on, täydellisimmillään juuri ennen kuin kaksi ihmistä koskettaa toisiaan ensimmäisen kerran.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s